لیست اختراعات احسان ابوئي مهريزي
اختراع " جذب و ذخيره بخارات هيدروكربني متساعده شده در حين سوخت گيري از طريق پوشش دوجداره تعبيه شده بر روي نازل " در زمينه فني : بخش و : مهندسي مكانيك – زير بخش مهندسي به مفهوم عام آن و بخش ز – فيزيك - زير بخش وسايل يكي از منابع پر اهميت آلودهكننده در هوا كه همواره مسئولان محيط زيست نسبت به حضور آن بسيار هشدار دادهاند، بخارات آلي فرار بنزين و تركيبات سرطانزاي رها شده محتوي آن بويژه بنزن در محيط مي باشد.در هنگام سوخت گيري در كشور هاي پيشرفته از يك لوله برگشت جريان هوا به داخل مخزن اصلي نگهدارنده بنزين استفاده مي شود. كه اين سيستم علي الرغم مزاياي آن داراي مكانيزم پيچيده و به دنبال آن گران قيمتي مي باشد كه در كشور ما نيز به دلايل به ويژه اقتصادي اين عمل انجام نشده است. علاوه بر اين اثرات مخرب بخارات متساعد شده بنزين در هوا بر سلامتي افراد، از جمله؛ سردرد، اثرات مخرب بر سيستم تنفسي، از دست دادن حافظه، سرطانزايي و... در طول زمان از ديگر آثار مخرب بخارات متساعد شده بنزين است. در اين طرح پوشش نازل پمپ هاي جايگاه هاي عرضه بنزين بصورت دو جداره طراحي شده است، لايه اول پوشش معمولي است كه در حال حاضر بر نازل به عنوان صرفا يك محافظ استفاده مي شود، اين لايه كاملا در قسمت لوله نازل به نازل چسبيده است و امكان عبور جريان هوا از زير آن وجود ندارد، لايه دوم با فاصله معين بر روي پوشش اول قراردارد، كه فضاي مياني اين دو لايه از كربن فعال پر مي شود.در قسمت انتهايي پوشش دستگيره به منظور خروج هواي عاري از بخارات چند منفذ ايجاد شده است.
دستگاه استريل پايين تنه انسان با تلفيق پرتودهي و مه پاش فراصوت مجموعه اي است كه دو نوع گندزداي Aniosyme DD1 و گيگاسپت را به صورت مه پاشي با تلفيق پرتوي ماورابنفش جهت زدايش جرم ميكروبي از كفش و شلوار آلوده افراد در محيط هاي پرخطر به كار مي رود. هموژن ساختن تركيبات گندزدا توسط دستگاه و تزريق همزمان دو گندزدا به دليل ايجاد كردن اثر سينرژيستي براي حذف آلودگي ها، تلفيق فرايند با UV براي كاهش مصرف گندزداي شيميايي و همچنين اختصاصي بودن طرح براي پوشش پايين تنه از نوآوري هاي اختراع است. از نظر فني اين مجموعه بدون پيچيدگي با ايمني بالا و سهولت كاربرد و انعطاف در شكل و اندازه متشكل از يك دستگاه آلتراسونيك براي توليد مه گندزدا، مجموعه پرتودهي، شير شستشوي دست با الكل و چشم الكترونيكي براي تزريق خودكار و همچنين كف پوش اسفنجي تشكيل شده است. كاربرد اين طرح در محيط هاي پر خطر از نظر انتقال عامل بيماري زا هم در مواقع اپيدمي و هم غير اپيدمي نظير بيمارستان ها، مطب ها، مراكز بهداشتي، آزمايشگاهها، فروشگاهها و ... مي باشد.
ايستگاه سترون سازي پوشش افراد با استفاده از نبولايزر، متشكل از يك دستگاه نبولايزر، راهروي عبوري افراد مجهز به چشم الكترونيكي و هم چنين كف پوش اسفنجي مي باشد. مهمترين تمايز طرح پيشنهادي حاضر با ساير طرح هاي مشابه ، انعطاف در بهره برداري از جهت ارتفاع راهرو و تغيير شكل راهرو با توجه به موقعيت بكارگيري مي باشد. ديگر مزاياي شامل نوآوري در نحوه تزريق گندزدا با توجه به طراحي منحصربفرد و تزريق همزمان دوگندزدا با هدف اثر سينرژيستي مي باشد. هدف اصلي اين اختراع، به كار بردن ايستگاه مورد نظر در تمامي بيمارستان ها و هم چنين مراكز با حجم انبوه مراجعه كنندگان براي جلوگيري از اشاعه بيماري ها مي باشد.
دستگاه توليد آب مقطر با استفاده از گاز R134-a يكي از مهمترين نقاط ضعف دستگاه آب مقطرگيري موجود هدر رفت آب ، مصرف بالاي انرژي و هزينه بهره برداري بالاست. روش كار دستگاه تقطير بر اساس پديده اي است كه در طبيعت در چرخه آب اتفاق مي افتد. روش كار دستگاه براساس تقطير مايعات، حذف با تبخير جزئي مداوم محلول در حال جوش مي باشد. زماني كه محلول مي جوشد بخش سبك تر مايع بخار شده و به لوله ها منتقل مي شود. بخاري كه در دستگاه تقطير ايجاد مي شود با استفاده از دستگاهي تحت عنوان اووپراتور مجهز به گاز R-134a خنك مي گردد و به مايع (آب مقطر) تبديل مي گردد. از آب خالص در آزمايشگاهها، مراحل شستشو، استريليزاسيون و مراكز برنامه ريزي غذايي استفاده مي شود، از ديگر كاربرد اين دستگاه مي توان در تمامي آزمايشگاه هاي شيمي، زيست شناسي، ميكروبيولوژي، داروسازي، غذائي و … اشاره كرد. يكي از مهمترين مزاياي اين دستگاه نسبت به دستگاههاي ديگر قيمت ارزان، صرفه جويي آب مصرفي، صرفه جويي اقتصادي و حفظ محيط زيست مي باشد.
افزايش نگراني هاي مرتبط با عواقب بيولوژيك احتمالي ناشي از ميدان هاي الكترومغناطيسي و اثرات منفي بر سلامتي افراد جامعه بهعنوان يكي از خطرات عمده محيطي، منجر به ارائه راهكاري براي كاهش اثرات اين امواج در قالب اختراع جاذب امواج الكترومغناطيسي گرديده است. اختراع سپر نانو كامپوزيت NCB/Fe3O4 بر پايه رزين اپوكسي بهمنظور كنترل امواج الكترومغناطيسي در دامنه فركانس 8 تا 5/12 گيگاهرتز نسبت به نمونه هاي موجود برتري هاي زيادي دارد. از مزاياي آن ارزان، سبك و نازك بودن، قابليت استفاده به صورت پوشش ، خاصيت جذب در محدوده فركانسهاي گسترده، مقاومت در برابر خوردگي ، عدم ايجاد آلودگي مجدد در اثر بازتاب امواج الكترومغناطيس، مقاومت در برابر تداخلات الكترومغناطيسي، كاربرد همزمان در كنترل مواجهه شاغلين بهعنوان سپر حفاظتي، و محافظ در تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي و دارا بودن توام خواص دي الكتريكي و مغناطيسي، و نيز سازوكارهاي اتلاف مرتبط با آنها ، اشاره كرد. از اين نوع جاذب ها به منظور كاهش اثرات زيانآور احتمالي ميدانهاي الكترومغناطيسي بر سلامتي افراد در تماس شغلي و غير شغلي مي توان بهره برد.
موارد یافت شده: 5